Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому тернополяни хворіють, проте не щеплюються

У Тернополі продовжує збільшуватися кількість хворих. Однак люди не поспішають щеплюватися.

Грип, кір, дифтерія – і це ще не всі загрози для здоров’я жителів Тернополя. Незважаючи на ускладнення епідемічної ситуації, чимало людей категорично відмовляється від щеплень. Свою позицію пояснюють тим, що нібито вакцинація ослаблює природню опірність організму до вірусів, пише Доба.

Батько трьох дітей тернополянин Віталій Максимкін каже, що своїх дітей категорично не щеплює. Свою позицію пояснює таким чином:

«Моєму першому сину робили щеплення. Проте це не вберегло його від хвороб. Двом іншим дітям ми відмовилися від будь-якої вакцинації. Діти здорові. Все добре, імунітет  хороший. В загальному я не проти щеплень, але це треба робити якісними препаратами. Нині я не довіряю нашій медицині. Тому і відмовляються від щеплень».

А от позиція лікарів-епідеміологів різниться. Вони вважають, що вакцинація при нинішніх ризиках необхідна.

«От в нас є ризик дифтерії. І це наслідок – антивакцинальної кампанії. Кір поширюється в області – це також наслідок антивакцинальної кампанії. Те ж саме з грипом. Щеплення від грипу містить речовини, які протистоять усім активним штамам. Тому ми радимо його робити, щоб не хворіти. Людина, які уникає, не дотримується календаря щеплень стає загрозою для інших. У теперішній неблагополучний час ми радимо усім перевірити свій календар щеплень і при потребі провести ревакцинацію», – додає керівник відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Рівень охоплення вакцинацією на Тернопільщині вважають недостатнім. За словами лікарів-епідеміологів, це призвело до ускладнення епідеміологічної  ситуації з кором, грипом, а також з’явилася загроза дифтерії, — повідомляють в Тернопільському обласному лабораторному центрі.

За що тернополяни сьогодні просили вибачення (відео)

Топ-10 сайтів, які допоможуть дитині в навчанні