Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Чорткові знову неприємний скандал

Цього разу міжнародного масштабу. Редакторську колонку Мар’яни Полянської у виданні “Чортківський вісник” активно обговорюють у соціальних мережах.

Зокрема, редактор газети у своїй колонці вживає образливе слово “жид”, а також вдається до поширення ксенофобських антисемітських стереотипів.
Фото колонки з газети на своїй сторінці в Фейсбуці опублікував Саша Березень, розповідає Цензор.НЕТ.
“Просто газета “Чортківський вісник”, яка підпорядкована Чортківський міськраді. Колонка редактора. Важко повірити, що в країні, яка претендує на місце в ЄС, таке можливо, але вони реально це написали і надрукували. Про “Вальцмана” там звичайно теж є”, – прокоментував цю колонку журналіст Денис Казанський.

Натомість мер Чорткова Володимир Шматько заперечив статус «Чортківського вісника», як комунального видання. У своєму коментарі у Facebook
заявив, що ця газета з 2016 року є не комунальної, а приватної, і тому впливати на її редакційну політику він не може. Шматько також запевнив, що вважає цю колонку юдофобською і виступає проти будь-якої дискримінації.


“Шановна громадськість, у зв’язку з поширеною інформацією з фотографією редакційної статті в газеті “Чортківський вісник”, що містить відверто юдофобські висловлювання, хочу повідомити. Видання “Чортківський вісник” ще з 2016 року не є комунальним ЗМІ і не має ніякого стосунку до міської ради. На сьогодні це – приватна газета, на редакційну політику, якої міська влада не впливає. Зі свого боку, хочу зазначити, що я як мер і моя команда категорично не підтримуємо будь-яку дискримінацію, в тому числі за расовими або національними ознаками і засуджуємо висловлювання, допущені працівники видання”, – заявив мер Шматько.

У Тернополі продали арештований автомобіль за 2 тисячі 300 гривень?

Тернопільський суд обирає присяжних для розгляду резонансної справи