Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській міській раді три нових депутати

6 лютого Тернопільська міська виборча комісія визнала повноваження нових депутатів від ВО «Свобода» – журналіста «Ухрадіо» Ігоря Костюка, викладача ТНПУ Василя Фостика і тимчасово непрацюючого Андрія Стукала.


Нові депутати є членами ВО «Свобода». Костюк очолює «Молодіжну студентську Свободу», Фостик – був депутатом міської ради в 2010-2015 роках. Костюк балотувався до міської ради по округу №33 на масиві Сонячний (вулиці Тарнавського, Чалдава і Злуки), Фостик – по округу №40 на масиві “Аляска”(вулиця Симоненка), Стукало – по округи №25 на Східному масиві(вулиці Довженка і Героїв Крут).

У міській раді вони замінять відкликаних за народною ініціативою колишніх лідерів фракції – Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сороколіта.
Навесні 2017 року керівництво партії за порушення партійної дисципліни постановило виключити цих депутатів з «Свободи» та фракції у міській раді. Крім того, їм було запропоновано добровільно скласти мандати. Після того, як вони відмовилися виконати партійне рішення, націоналісти фізично блокували їхню участь у засіданнях міської ради, а згодом розпочали процедуру відкликання за народною ініціативою, що тривала понад 6 місяців. Відкликані депутати намагалися зупинити процес через суди, однак нічого не добилися.
Пізніше стало відомо, що Сороколіт і Турський написали заяви про вступ в іншу партію – “Силу людей”.

Де у Тернополі 7 лютого не буде світла. Список

Стало відомо, скільки тернополяни заплатять за опалення в січні