Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі перевірятимуть скандальну забудову

Уже декілька місяців триває скандал щодо будівництва біля ПК «Березіль» та його законності.

Під час останньої сесії міської ради, що проходила 2 лютого, депутат Андрій Шкула висунув запит про перевірку законності.

– Прошу начальника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола взяти під особистий контроль розслідування щодо можливих незаконних будівельних робіт біля будинку культури, – звернувся депутат ТМР.

За словами Андрія Шкули, на території будівництва неодноразово виникають конфлікти між мешканцями сусідніх будинків та забудовником з його працівниками, проте поліція не завжди приїжджає на виклики щодо цих конфліктів. Тож депутат попросив правоохоронців реагувати на них.

– Відділу земельних ресурсів Тернопільської міської ради знайти декілька земельних ділянок, які могли б бути запропоновані замість проблемної території. Адже забудовник є інвестором в комунальну землю, за комунальними підприємствами закріплено чимало землі, тож якби була можливість запропонувати йому іншу ділянку, аби зняти цю напругу, то я думаю, що це було б на користь всім, – наголосив Андрій Шкула.

За відповідне рішення проголосували 32 депутати.

Леся Білоус

Тернополян запрошують на Фестиваль снігових баб

В Тернопільській області через гриби люди потрапили до лікарні