Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі в дитсадочках знайшли алергенних кліщів

В кількох дошкільних навчальних закладах Тернополя знайшли алергенних кліщів.

В дитячих закладах Тернополя фахівці виявили алергенних кліщів. Про це повідомляє прес-служба Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Як зазначають у центрі, протягом 2017 року, експерти провели 892 перевірки побутового пилу. Зразки було відібрано в дитячих навчальних закладах, школах-інтернатах, перукарнях. У 114 випадках – знайшли алергенного кліща.

З 23 дитячих садочків в 11 виявлено кліщі, пише Доба.

Найбільша кількість кліщів виявлялась в пробах побутового пилу з постільної білизни, матраців.

Напевно, багато хто помічав, що після прибирання свого помешкання очі починають сльозитися і нестримно хочеться чхати. Так проявляє себе алергія на домашній пил. Пилові алергенні кліщі можуть викликати й більш серйозні проблеми: атопічна бронхіальна астма, алергічний бронхіт, риніт, кон’юнктивіт, дерматит.

Як захиститись від пилових кліщів?

  • Особливо необхідна щотижнева обробка м’яких меблів, регулярна просушування постелі.
  •  Дитячі іграшки зберігати на полицях, що зачиняються.
  •  Фахівці рекомендують проводити вдома постійне прибирання, у воду для миття підлоги можна додавати сіль
  •  Не слід заставляти житлові кімнати, особливо спальні, меблями. Не зберігати речі під ліжком (всі поверхні повинні бути легко доступні для прибирання).
  •  Як найчастіше піддавати постільні речі впливу вітру, морозу (низька та висока температура вбивають кліща) й особливо – впливу прямих сонячних променів.

Якщо у Вас алергія і Ви не можете встановити причину, – спробуйте перевірити своє помешкання на безпечність щодо пилових алергенних кліщів звертайтесь в паразитологічну лабораторію ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», консультації за телефоном 52-49-80.

Тернопільська “Нива” перемогла “Поділля”

У Тернополі брак вакцини?