Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Мережею шириться чергова смертельна гра

Тернополян просять бути уважними та обережними! Мережею шириться чергова смертельна гра для підлітків.Українських школярів залучають до нової суїцидальні групи, яка прийшла з Росії. На цей раз на зміну сумнозвісним “Синьому киту” і “Червоній сові” прийшов “Новий шлях”. Головна мета нової групи – довести дитину до самогубства через завдання куратора.

Здебільшого участь у небезпечних іграх беруть школярі віком 14-15 років. Для участі в “Новому шляху” потрібно розмістити потрібний хештег (#тихийлес і #сованикогданеспит), а також написати #явигре і на аватарці розмістити картинку з червоною пентаграммой на чорному тлі. Після цього потрібно, як і в сумно відомій грі “Синій кит”, покликати друзів і чекати завдання від куратора. Як правило, треба зробити поріз на тілі і надіслати фото або зробити спробу суїциду, інформують Вести.

В соцмережах блокують будь-які групи суїцидального характеру, але підлітки знайшли вихід. Вони спілкуються за допомогою “позивних” і асоціативних зображень. Наприклад, знак причетності до групи – “лісові” картинки, з розповіддю, як “чистили ліс біля озера”, що означає, “я приймаю умови”.

Учасники “Нового шляху” не відповідали на дзвінки журналістів або з різко відмовлялись спілкуватись на цю тему.

“Розкрити ці справи – утопія. Обчислити модератора дуже складно, а якщо і вдасться, то майже неможливо довести, що він і є модератор. Крім того, майже не доводить факт спроби доведення до суїциду. Якщо справа навіть дивом потрапить до суду, всіх відпустять.

Наша поліція вичисляє учасників і модераторів тільки шляхом впровадження. Поліцейські “під прикриттям” відправляють закодовану картинку, якщо на неї натиснути, показує IP-адресу, так обчислюють модераторів. Тільки толку від цього немає, вони всі в Росії. Власникам “ВКонтакте” відомі всі модератори, але нікого не видають”, – зазначив директор лабораторії комп’ютерної криміналістики Cyberlab Сергій Прокопенко.

Як у Тернополі пройшов перший день з оновленою схемою проїзду? (фото, відео)

У Тернополі жінка побила сусіда скалкою, за що змушена заплатити штраф