Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В Тернопільській області діє група квартирних злодіїв

На Тернопільщині діють квартирні злодії. Правоохоронці просять людей бути обачними!

Лише за два місяці на Тернопільщині трапилося тридцять квартирних крадіжок, тринадцять злочинів поліція розкрила. Злодії орудують не тільки в ошатних будинках, а й у скромних квартирах, пише ЗЗ.

Поліція поділяє квартирних злодіїв на аматорів і професіоналів. Останні тривалий час спостерігають за помешканням, яке планують обікрасти.

«Якщо працює група професіоналів, то вони вивчають все до дрібниць, аж потім здійснюють злочин. А якщо аматори, то крадіжки відбуваються спонтанно. За минулий рік було затримано 8 груп так званих «професійних» крадіїв. Це були гастролери з Київської, Франківської, Закарпатської областей. Також було затримано дві групи крадіїв з Грузії. Вони вчиняли злочини на території нашої області. Такі гастролери спочатку поселяються на квартири щодобово, вчиняють злочин і відразу переїжджають до іншого міста», – розповів на прес-конференції заступник начальника управління карного розшуку головного управління Національної поліції в області Михайло Шмиглик.

Поліція радить жителям краю не залишати помешкання без нагляду, а також не ховати цінні речі у сервантах, під матрацами та у книжках. Саме там крадії найчастіше знаходять заощадження.

У Тернополі планують збудувати гігантський ТРЦ

Тернополяни скаржаться на школярів-хуліганів (фото)