Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відомий перший претендент на посаду ректора ТНЕУ

Стали відомі кандидати, які змагатимуться за посаду ректора тернопільського вишу.

Конкурс на заміщення посади ректора Тернопільського національного економічного університету оголосило Міністерство освіти і науки України наказом від 24 січня цього року. Бажаючі обійняти цю посаду можуть подати документи до 29 березня 2018 року. А вибори ректора у ТНЕУ відбудуться 25 квітня, пише ЗЗ.

– Мій п’ятирічний контракт закінчується 16 квітня 2018 року, – розповів ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Академії економічних наук України. – Перший контракт я відпрацював і, відповідно до закону «Про вищу освіту», оголошено конкурс на заміщення вакантної посади. Вакантна посада буде із 16 квітня. Але, враховуючи всю юридичну площину, ми вже увійшли у передвиборні баталії. 15 лютого я особисто подав документи на конкурс у Міністерство освіти України. Подача документів пов’язана не просто з моїм рішенням, а з рішенням конференції трудового колективу, яка відбулася 15 грудня. Конференція трудового колективу одноголосно висунула мою кандидатуру для подачі документів. Але підготовка до виборів – це тільки одна із граней діяльності вищого навчального закладу. Я зараз, як діючий ректор, роблю все для того, щоб не розбалансувати колектив. Мені приємно, що колектив з розумінням відноситься до того, що основне не вибори, а поточна діяльність.

На даний момент, за словами Андрія Крисоватого, документи на заміщення вакантної посади подав тільки він. Але не виключено, що до 29 березня з’являться інші претенденти на посаду ректора. Адже після опублікування оголошення на зайняття посади ректора ТНЕУ, у соціальних мережах та деяких засобах масової інформації з’явилися фейкові повідомлення про кризу в економічному.

Зараз в університеті активно готуються до виборів. Створили організаційний комітет з проведення виборів ректора ТНЕУ, розробили Положення про Порядок обрання представників для участі у виборах ректора Тернопільського національного економічного університету із числа студентів та із числа штатних працівників, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками. Формують списки виборців із числа штатних наукових, науково-педагогічних та педагогічних працівників.

Тернопільський національний економічний університет має вісім відокремлених підрозділів, один з яких – у Єревані. Але виборчу дільницю вирішили зробити одну – у Тернополі. Тож усі, хто працює у філіях, приїдуть у квітні голосувати за нового ректора до ТНЕУ.

На Кременеччині засудили колишнього заступника прокурора (відео)

Юна тернополянка стала найкращою на міжнародному конкурсі талантів (фото)