Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Автостопом по Європі. Відома тернополянка розповіла про захоплюючі подорожі(фото)

Оля Биндас славиться не лише численними хобі й здобутками, але й подорожами. Про одну з них, а саме автостопом по Європі, дівчина розповіла читачам Галасу.

– Що зародило ідею поїхати у таку подорож?

– Я давно полюбила подорожі, багато їздила автостопом по Україні. Мене часто запитують: “І не страшно?”, а я кажу, що люди кругом хороші й часто траплялось, що везли мене спеціально, щоб вгодити, в напрямку, куди мені було зручніше, годували, переживали за мене, телефонували та запитували як я. Думаю, що в кожному з нас є і добре, і погане. Питання, що ми прокидаємо в людині. Часто, такі подорожі, це як кімната потаємних розмов, бо ми з водієм розуміємо, що бачимо одне одного вперше і скоріш за все востаннє, тому бувають дуже цікаві розповіді, роздуми про життя.

– У яких країнах ти вже побувала?

Минулого року я відвідала Шрі-Ланку. Рішення прийнялось за день-два. Знайомий запропонував скласти йому компанію, спочатку вибирали між Туреччиною і Єгиптом, а потім він каже: “Полетіли в Шрі-Ланку”, от так я і почала свої подорожі закордон, одразу з такої далекої місцини.

Минулого року я зробила біометричний паспорт і, враховуючи мою жагу до пригод і пізнання світу, захотіла одразу побачити багато країн зсередини. Тобто не тільки відвідати Париж, а побувати в маленьких селищах і містах Франції.

– У скількох місцях ти була під час останньої подорожі?

– За цю подорож я відвідала Німеччину, Францію, Люксембург, Бельгію, побачила трохи Італії та нічної Австрії.

– Скільки в середньому витрачаєш грошей на день/місто?

– За всю подорож я витратила десь 220-230 євро. Тут не йде питання якогось загального класичного типу подорожування і харчування. Всіх секретів я розкривати не буду. Єдине, що скажу, аби прогодувати себе вдень можна вкластись в 5 євро. Якщо закупитись кашами, а докупляти фрукти, овочі, сир і хліб – то можна цілком вкладатись в таку суму.

Христина Слота
Фото надані Олею

У Тернополі розпочався сезон підсніжників?

Що робили в Тернополі гості зі США?