Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Безробітним ланівчанам розповіли про можливості створення кооперативів

У Лановецькій районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся черговий навчальний семінар «Ефективне ведення сільського господарства» за участю безробітних громадян, які цікавляться підприємницькою діяльністю та мають наміри започаткувати власну справу. На захід було запрошено начальника відділу агропромислового розвитку Лановецької РДА Ольгу Ярмосюк та голову сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу Руслана Гуменюка.

Ольга Ярмосюк розповіла про можливості створення сільськогосподарських кооперативів та про державні програми фінансової підтримки таких підприємств.
Цікавою була розповідь голови кооперативу «Доманинська коза» про передумови, процес створення та розвиток СОК.

«Працюємо у с. Бережанка Лановецького району з грудня 2017 року. Це наш родинний кооператив з трьох працівників: я, тесть та ще один родич. Займаємося вирощуванням кіз, зараз їх маємо майже 50, переробкою козячого молока, виробництвом сиру, – каже Ярослав Гуменюк. – А починали ми з благодійництвом, займалися безпритульними людьми. Саме для них купили будинок у селі та три кози. Люди розійшлися, а кози залишилися…

На сьогодні ми з дружиною виховуємо 2-х прийомних діток. У свій час представники райдержадміністрації, дізнавшись про те, що ми маємо прийомних дітей, завітали до нас у гості. Побачили багато кіз, то й запропонували нам організувати сільськогосподарський обслуговуючий кооператив».

Голова СОК заохочував слухачів до праці у селі: «Не бійтеся створювати такі сільськогосподарські кооперативи. Адже, будемо працювати – будемо й мати хліб та до хліба».

Після семінару учасники, зацікавлені в створенні сільськогосподарських кооперативів, взяли контактні дані та отримали консультації гостей семінару.

Аграрна партія готується до виборів у ОТГ

На Чортківщині на карантин закрили всі школи