Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хакер продавав базу даних служб доставки, де були контакти тернополян (відео)

Правоохоронці затримали хакера, який розпродував базу даних різних служб доставки, у яких містилася інформація про тернополян.

Нещодавно всі новинні сайти повідомляли, що зловимсники викрали та продають базу даних клієнтів однієї з найбільших в Україні слуб доставки, якою активно користуються і жителі нашого міста, пише ТеНьюс.

Кіберполіції виявила хакера, який викрав базу даних міжнародної компанії-перевізника і намагався продати її. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Нацполіціі України.

Міжнародна компанія-перевізник, базу даних якої викрали, поставляла товари з США на експорт, в тому числі і в Україні.

Поліцейські встановили місце проживання хакера і провели обшук, під час якого виявили на його комп’ютері повну базу даних клієнтів міжнародної компанії. За попереднім аналізом, в цій базі налічується персональна інформація про 120 тисяч осіб, серед яких були і громадяни України.

Хакер також займався скупкою на скомпрометовані платіжні картки різних товарів через інтернет. Ці товари він надалі хотів перепродати.

У його квартирі поліцейського вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флешки. Проводиться подальша робота спільно з представниками Федерального Бюро розслідувань США, по встановленню суми завданих збитків.

Багато користувачів цієї служби почали переживати, однак як вияснили журналісти Чортків.Онлайн все вже позаду.

Тернополянам загрожують бурульки (відео)

За що тернополяни люблять своє місто? (відео)