Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Василя Гнатюка судитиме суд присяжних

Справа про резонансне вбивство майже доходить до кінця. Відомо, що підозрюваного судитиме суд присяжних.

Справу про вбивство у червні минулого року 17-річної Ірини Мукоїди у селищі Вишнівець, що на Тернопільщині, передали до суду. За клопотанням обвинуваченого у скоєнні злочину справа слухатиметься судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних, пише Прес-Центр.

Про це у Facebook написала експерт-криміналіст, котра вела незалежне розслідування, Наталія Костилєва.

«Справа хлопчика Василя Гнатюка триває. Свята закінчилися, слідство теж, тепер суди і нарешті слухання фактів, свідків, експертів. За клопотанням обвинуваченого у вбивстві Ірини Мукоїди справа буде слухатися судом присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних. Винесення присяжними самостійного вердикту не передбачено. Визначає присяжних для участі у справі автоматизована система документообігу суду. На сьогоднішній день в нас з’явилися відомості про присяжних у справі вбивства Ірини Мукоїди, а також фото присяжних. Зараз ми перевіряємо біографії присяжних задля того, аби не було заангажованості і зацікавленості з боку сторін. У разі виникнення сумнівів, ми будемо подавати клопотання про відвід присяжних і суддів», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 17-річну Ірину Мукоїду, мешканку села Вишнівець Збаразького району, вранці 26 червня знайшли мертвою на дорозі. У дівчини було ножове поранення просто у серце. Напередодні вона з друзями святкувала День молоді, і вже навіть телефонувала мамі, що йде додому. За день до цього у дівчини був випускний у школі. Після похорону Ірини мешканці села навіть перекривали міжнародну трасу, аби змусити правоохоронців об’єктивно розслідувати вбивство випускниці, знайти та покарати злочинця. Однак, на диво, поліцейські буквально за кілька днів назвали підозрюваного – 16-річного Василя Гнатюка із сусіднього села. Проте в провину хлопця не вірять ні рідні, ні односельці, ні викладачі училища, де він навчається на кухаря.

Названо перелік найзавидніших наречених Тернополя. Хто ці хлопці й дівчата?

Тернополянам загрожують бурульки (відео)