Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин розповів про дешевий відпочинок в Іспанії

Мало хто знає, проте в Іспанії можна відпочити майже за копійки. Про це сьогодні розповів наш герой.

Про 14 неймовірних днів на найпопулярніших курортах найбільш пляжної країни Європи – Іспанії розповів тернополянам затятий мандрівник, спортсмен Олександр Оршак. За два тижні хлопець відвідав Мальорку, Барселону, Валенсію, Санту. При цьому щодня економний подорожній витрачав близько 13 євро.

Для пана Олександра Іспанія – 21-ша країна, в якій нещодавно він побував. На подорож до «країни неймовірних пляжів» молодий мандрівник витратив 195 євро, враховуючи 4 перельоти, 8 переїздів, проживання та харчування. Користувався Олександр Оршак послугами переважно авіакомпанії «Реневір», де, за словами хлопця, частенько можна натрапити на економні квитки. Наприклад, авіаперевезення з Варшави до Пальма-де-Мальорки обійшлося йому в 12 євро, з Мальорки до Барселони в 6, 99 євро, а з Санти до Варшави у 25 євро.

За словами пана Олександра, у світі існує багато способів перетинати кордони, витрачаючи про цьому мінімальну кількість грошей.

—  Під час своїх численних мандрівок я проїхав кілька тисяч кілометрів автостопом, адже такий вид подорожі дуже практичний та економний. Я також подорожую за допомогою сервісу «КаучСерфінґ». Це одна з найбільших всесвітніх мереж гостинності, яка об’єднує мільйони людей майже з усіх країн світу. Учасники безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей, організовують спільні мандрівки та розвивають культурний взаємообмін, —  поділився Олександр Оршак.

Тернополянин наголосив, що хоча Іспанія обійшлася йому доволі дешево, проте, це була найдорожча подорож з усіх його попередніх мандрівок.

—  Вирішив з’їздити до Іспанії після того, як повернувся з дуже приголомшливої поїздки Німеччиною та Австрією. До речі, по австрійській місцевості я мандрував 12 днів, а сама поїздка обійшлася мені у 95 євро – приблизно 7 євро на день. Наприклад, якщо би ви пішли один раз перекусити в якийсь заклад харчування, то «перше, друге і компот» обійшлися би вам дорожче. Звичайно, після передостанніх двох країн мені вже не хотілося нікуди їхати. Та коли я натрапив на дуже економні квитки, рішення відвідати Іспанію прийшло саме по собі— розповів мандрівник.

Олександр Оршак зауважив, що, наприклад, в Мальорці йому, окрім гірських стежок та золотих пляжів, запам’яталися і кілька годин марного автостопу:

—  Якщо їдете кудись, вам порада: дізнавайтеся наперед, чи діє в цій країні автостоп. Наприклад, в Мальорці автостоп поганий. На Кіпрі він теж не дуже, проте на цьому острові ситуацію рятує те, що туди їздить багато іноземних туристів, які й «підбирають» подорожніх. Звичайно, коли я вийшов з аеропорту в першому з курортів, мені майже за хвилину вдалось «застопити» машину, а водій довіз мене до центру Пальма-де-Мальорки. Та коли я хотів дістатися автостопом до порту Андракс, мені довелося чекати на одному місці більше двох годин, адже жодна машина не зупинилася, а люди дивилися на мене, як на ненормального, —  зазначив пан Олександр.

Хлопець розповів, що з Мальорки долав кілометри не тільки їздою, але й крекінговим маршрутом, який передбачав ночівлю в палатці.

Джерело: Сорока

Ікона, яку коронували у Ватикані за підтримки Ігоря Гуди, повертається на Тернопільщину (фото, відео)

У тернопільських таксистів побільшало замовлень