Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лише пару сімей візьмуть на свята дитину із сиротинця

Лише кілька сімей з Тернопільщини погодилося взяти участь в акції та влаштувати домашнє Різдво для дитини з дитбудинку.

На Тернопільщині статус дитини-сироти мають близько 80-ти дітей. Усім запропонували провести Різдвяні свята у родинах. Проте не всі діти прийняли цю пропозицію.

Координатор акції “Запроси дитину з інтернату на свята у родину” Ірина Вокалюк розповідає, що сім’ї потребує кожна дитина, проте у сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування часто з родиною пов’язано чимало негативних асоціацій.

«— Діти, які потрапили з неблагополучних сімей до інтернатів часто асоціюють родину з чимось недобрим, зокрема з конфліктними ситуаціями. Деякі діти, які проживають в інтернатах, взагалі не знають, що таке сім’я, як будуються стосунки у родинах. Тому ця акція може змінити їхнє життя. Часто після акції родини продовжують спілкуватися з дітьми, а деякі наважуються на усиновлення», — каже пані Ірина.

Запрошували у тернопільські родини дітей з Бережанської та Новосілківської школи-інтернату. Прийняти сиріт зголосилося 8сімей з Тернопільщини. Умовою для участі в акції є соціальне благополуччя родини, а головне — це любов до дітей і бажання їм допомогти, — пише сайт “За Збручем”.

У Тернополі влітку планують знову збільшити вартість проїзду у транспорті

На Тернопільщині виявили небезпечну хворобу