Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Які недосконалості має “Карта тернополянина”?

Як виявилося, славнозвісна “Карта тернополянина” має недосконалості, через які страждають її власники.

З другого січня у Тернополі запрацювала диференційована система оплати проїзду в громадському транспорті. Введена в дію вона лише день тому, а люди вже розривають соцмережі повідомленнями про проблеми, що виникають через «ноу-хау» від влади під назвою «Картка тернополянина».

Так, як пишуть місцеві мешканці, в одній з маршруток водій заявив, що по цій картці везе лише трьох пасажирів. Мовляв, решта має платити не обіцяні 4 гривні за проїзд, а 5 гривень, тобто повний проїзд, – пишуть Тернополяни.

Також із проколами системи «Картка тернополянина» стикнулися пенсіонери, які отримали безкоштовну — так звану пільгову карточку. За словами депутата ТМР Назара Зелінки, пенсіонери-власники пільгової «Картки тернополянина», щоб проїхати в маршрутці поза пільговою квотою (три пільговики) повинні сплатити 5 гривень. Якщо ж хочуть платити менше, тобто 4 гривні, то пенсіонери мають виробити собі ще одну – платну «Картку тернополянина» за 57 гривень.

Назар Зелінка додає, що уточнив це питання в начальника управління транспорту, зв’язку та комунікацій Тернопільської міської ради Ігоря Мединського. Чиновник підтвердив, що пенсіонери мають придбати собі ще одну картку, якщо хочуть знижку на проїзд у транспорті. І додав, що пільгова картка – не поповнюється. А система, яка встановлена в маршрутних таксі не має два режими зчитування карточок.

На Тернопільщині створили “пожежну” ялинку

Тернополянин скоїв самогубство