Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Шукача скарбів” з Тернопільщини засудили за привласнення коштів

На Тернопільщині засудили чоловіка, який привласнив знайдені кошти та прикраси. Сім років ув’язнення. Саме таке покарання відбуватиме чоловік.

Влітку, виконуючи будівельні роботи в сусідів 56-річний Орест випадково знайшов банку із 20 тис. доларів, а на наступний день – з ювелірними прикрасами. Проте, знахідку чоловік вирішив забрати собі.

Попри те, що адвокат та підсудний вимагали пом’якшення вироку суду, зважаючи на погане самопочуття та вік обвинуваченого, і водночас компенсування частини завданих збитків потерпілому. Проте, прокурор та потерпілий просили 10 років з конфіскацією майна.

Колегія суддів судової палати Апеляційного суду Тернопільщини, розглянувши скарги, залишила без задоволення апеляційні заяви підсудного Ореста К., адвоката, і потерпілого Олександра К. та прокурора на вирок Кременецького районного суду Тернопільської області від 12 жовтня 2017 року. Вироком визнали винним 56-річного Ореста К., відповідно до ч. 5 ст. 185 КК України – крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах, – зазначили в Апеляційному суді. Звинуваченого вирішено засудити до 7 років позбавлення волі.

Нагадаю, що 30 липня 2015 року у селі Старий Збараж, що на Тернопільщині обвинувачуваний зі своїм сином і другом здійснювали ремонтні роботи на подвір’ї в сусіда – потерпілого Богдана К. У віддаленому кутку гаража, копаючи траншею, Орест К. знайшов півлітрову банку, в якій було 20 тис. доларів США (на 30.07.2015 рік за офіційним курсом НБУ це понад 440 тис. 470 грн). Пересвідчившись в тому, що його ніхто не бачить, звинувачений заховав долари й замурував у проміжку в фундаменті, – розповіли в суді. На наступний день обвинувачений продовжував ремонтні роботи та знову знайшов ще одну банку в гаражі з дорогоцінностями, вартістю 85 тис. грн. Оскільки нікого не було поблизу, підсудний вирішив забрати деяку частину ювелірних виробів.

Потерпілий Богдан К. саме цього дня і виявив зникнення грошей і дорогоцінностей та звернувся в правоохоронні органи. Родичі підсудного повернули 1400 грн та 100 доларів. В залі суду підсудний визнав провину та просив направити його справу на скасування попереднього вироку.

Марта Кравець

Погана новина для заробітчан: поляки відловлюють українців без робочих віз

Українська душа й тіло, висвітлені в чуттєвих знімках (фото)