Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині серед свиней зафіксували спалахи африканської чуми

Новий випадок захворювання на африканську чуму свиней (загибель тварин) зареєстрований минулого тижня в господарстві ПП «Піндюра М.С.» в місті Бучач.

Згідно з даними прес-центру Госпотребслужби, за підсумками проведеного аналізу проб біоматеріалу в Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини 25.01.2018 встановлено діагноз – АЧС (No 000097 п.м. / 18 від 25.01.2018).

У тексті повідомлення йдеться про проведення засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Запорізькій міській раді та Бучацької районної державної адміністрації, за підсумками якого вже затверджені плани по блокаді і ліквідації АЧС, визначені епізоотичних вогнища і зони захисту і нагляду.

Не так давно випадки АЧС зареєстровані в селі Мамалига Новоселицького району Чернівецької області, в с. Малохатка (Старобільський р-н, Луганська область), а також в Рівненській та Херсонській областях (захворювання і загибель свиней).

Згідно з даними аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» (АСУ), в четвертому кварталі 2017 року зв’язку з АЧС поголів’я скоротилося: не один місяць спостерігається десятивідсоткове зменшення обсягів вирощування та ослаблення реалізації на забій.

Вперше АЧС в Україні була зафіксована в 2012 році, відтоді кількість випадків захворювання на африканську чуму свиней перевищило 300. Проти АЧС вакцини не існує. У зв’язку з поширенням небезпечної хвороби, що завдає шкоди промисловим і приватним господарствам, в Польщі розглядають можливість зведення спеціальної огорожі вздовж кордону з Білоруссю та Україною; згідно із задумом, паркан повинен захистити країну від міграції заражених кабанів, які часто є розносник АЧС.

Переклала Христина Слота

У Тернополі на Злуки аварія (фото)

Тернополяни чекали потяг під патріотичну музику військового оркестру (фото, відео)