Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Мартен Фуркад показав неймовірну швидкість у мас-старті та оновив світовий рекорд

Неділя виділилася двома мас-стартами. Першими виступили чоловіки.

На жаль, ніхто з українських спортсменів не кваліфікувався.

Впродовж всієї гонки увага була прикута до вже звичного протистояння Мартена Фуркада та Йоханнеса Бо. До речі, саме вони захопили лідерство одразу після старту.

На першій стрільбі Фуркад відпрацював на відмінно. Аналігочно, проте дещо повільніше стріляв Йоханнес Бо. Росіянин Антон Шипулін “застрелився”, пішовши на три штрафні кола.

Другий вогневий рубіж Фуркад і Бо відпрацювали чисто. Окрім них на нуль відстрілялися ще 13 спортсменів, утворивши щільну групу в інтервалі 15 секунд.

Першу “стійку” Бо відтарабанив за 19 секунд на відмінно. Титулований француз пішов аж на два кола штрафу. 300 додаткових метрів відкинули Фуркада аж на 15-ту позицію з відставанням у 42,5 секунди.

На трасі Мартен на кілометрі відіграв майже десять секунд та чотири позиції.

На останній стрільбі Йоханнес Бо припустився одного промаху. Фуркад закрив усі мішені, вийшовши на четвертій позиції з відставанням менш ніж у 20 секунд.

Переможцем гонки став Йоханнес Бо. На другу сходинку “заїхав” Мартен Фуркад. “Бронзу” виборов Антонен Гігона.

Зазначу, що цього разу Мартен Фуркад побив світовий рекорд за кількістю безперервного сходження на п’єдестал пошани. Титулований француз 15 раз поспіль тримався у трійці лідерів.

Христина Слота

Тернопільське подружжя робить експерименти над посівальниками

Дорогого собаку вкрали з подвір’я господарів (фото)