Коли заходить мова про те, що ж варто поставити на стіл у новорічну ніч, тернополяни знають, що це однозначно має бути олів’є. Тож ТЕРЕН вирішив підрахувати, скільки жителям файного міста доведеться заплатити за новорічний смаколик.
Відповідно до традиційного рецепту цього салату, до його складу має входити: картопля, морква, варена ковбаса, яйця курячі, корнішони, консервований зелений горошок, майонез та спеції.
Кілограм картоплі на ринку можна придбати за 5-6 грн, у салат потрібно – 500 г, що обійдеться у 3 грн, 200 г моркви – 2 грн (ціна за кілограм – 7-8 грн). За 400 г вареної ковбаси тернополянам доведеться заплатити 36 грн (ціна за кілограм від 80 до 100 грн), 4 курячі яйця – 12 грн (1 шт – від 2.70 до 3.30 грн), 300 г корнішонів – 30 грн, банка консервованого горошку – 16 грн, майонез – 8 грн.
Загалом, аби приготувати салат олів’є, тернополянам доведеться заплатити – 107 грн.