Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як тернополянам краще купувати ялинку: корисні поради

Для того, щоб ваше новорічне свято приносило користь, не шкодило природі, та ще й не закінчилось купівлею нелегальної деревини, дізнайтесь як купувати ялинку правильно!

Ще цілий місяць до Новорічних свят, а лісівники Бучацького лісгоспу вже розпочали реалізацію новорічних ялинок. Відпуск ялинок населенню буде здійснюватися на торговельних площадках лісгоспу та лісництв, про це пише ternopoliany.

В інших регіонах області також вже почали продаж ялинок. Проте, є декілька пунктів, які потрібно знати тим, хто хоче купити новорічну ялинку, повідомляє ДП Бучацьке лісове господарство.

1. Перевірити легальність походження новорічних ялинок можна за допомогою самоклейної етикетки, яка повинна бути на дереві. Такі етикетки містять індивідуальний номер і відповідний йому штрих код, який заноситься до єдиної електронної системи обліку деревини. При цьому слід зауважити, що самоклейні етикетки виготовляються зі спеціального паперу, що унеможливлює їх повторне використання, так як вони повністю руйнуються при спробі їх розклеювання.

2. Перевірити законність походження ялинки можна на сайті http://www.ukrforest.com/check, ввівши номер із самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки.

Про факти зловживання або виявлені порушення тернополяни просять повідомляти до органів Національної поліції.

 

Для тернополян з’явилась петиція про створення зупинки

Тернопільська ялинка уже не “гола” і з обновкою (фото)