Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Шахраї цікаво обманули тернополянина

Незвичним способом шахраї забрали у тернополянина дорогий ноутбук. Про це повідомляють правоохоронці.

Тернополянин нічого не запідозривши віддав незнайомцю ноутбук, а кошти так і не отримав. З заявою про злочин молодик звернулась до працівників Тернопільського відділу поліції.

За словами потерпілого, на інтернет-сайті «OLX» він розмістив оголошення про продаж ноутбука марки «НР». Згодом до нього зателефонував невідомий чоловік, ат повідомив, що його зацікавив даний товар. Псевдопокупець розповів, що самостійно забрати техніку не зможе, тому за ним пришле таксі, а кошти надішле на картковий рахунок. Тернополянин погодився.

Через певний проміжок часу краянин віддав водієві таксі товар, отримавши не правдиве смс-повідомлення про надходження коштів. Згодом перевіривши стан рахунку потерпілий зрозумів, що його ошукали. Кошти в сумі 5000 гривень так і не надійшли. Заявник зрозумів, що його ошукали аферисти. За допомогою звернувся до поліцейських.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.

Найкраще переконатись, що на ваш рахунок надійшли кошти, це зателефонувати на гарячу лінію банку.

У разі якщо ви потерпіли від рук зловмисників, не зволікайте, телефонуйте на лінію «102».

На Тернопільщині почали діяти мобільні лабораторії працівників поліції (відео)

У Почаївській лаврі не моляться за українців (відео)