Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопіль привезли котів-велетнів. Деякі мають по 10 кілограм (фото)

Коти з усієї України приїхали до Тернополя продемонструвати себе у всій красі у суботу, 2 грудня. ПК “Березіль” зібрав у своїх стінах близько сотні котів найрізноманітніших порід.

На пухнастиків прийшли подивитися тернополяни зі своєю малечею. Дітки по-особливому реагували на великих котів.

– Мені дуже подобаються такі великі киці, – захоплено кричить 5-річний Артем. – Вони, напевно, багато їдять. Я би також хотів мати такого великого кота. Я би доглядав за ним і грався.

Натомість коти ведуть себе дуже стримано і поважно, мовляв, нині я тут зірка, фотографуйте мене, захоплюйтеся мною.

Свій подив котячим габаритам демонстрували і дорослі. Здивовано дивилися на великі розміри котів і розпитували у господарів про харчування улюбленців.

– Він, напевно, м`ясо кілограмами їсть, такий живіт відростити, – чути було звідусіль.

Господарі ж не втомлюються розповідати про своїх муркотиків.

Знайомтеся, це Юстас, йому 1 рік і 3 місяці і його вага – 10 з половиною кілограм. Він належить до породи мейн-кун. Приїхав на виставку із Рівного. На подібних виставках Юстас уже вчетверте.

– Йому дуже комфортно на виставці, – розповідає господар котика, Світлана Майструк. – Він знає, що він у нас красунчик. Він у нас не лінується їсти, як бачите. Він дуже покладливий, інтелігентний, рівень інтелекту дуже високий. Мейн-куна потрібно часто вичісувати у період линяння. А їсть він у нас корми лише преміум класу. Ще він полюбляє сире переморожене м`ясце. Це він їсть щодня. 2 рази у тиждень він їсть перепелині яйця.

Керівник Хмельницького клубу любителів котів «Оскар» Юлія Шнурова також розповіла про одного зі своїх улюбленців.

А це Ромео, йому 6 місяців. Він шотландський висловухий довгошерстий кіт.

– Треба періодично доглядати за шерстю, вичісувати, мити, – пояснює власниця. – І, звісно, гарно підібрати харчування. Щоб це була високоякісна їжа.

А це 10-місячний одесит на ім`я “Зефірка”. Його вага – 6 кілограм.

– Хоча би раз у 2 місяці ми проводимо для нього масштабні гігєнічні процедури, – розповідає власниця мейн-куна. – А щотижня, іноді частіше, розчісуємо його. Також, звісно, відвідуємо періодично ветеринарну клініку.

Господарка характеризує свого улюбленця, як дуже спокійного, чемного і лагідного кота. Мовляв, Зефірка має дуже зефірний характер.

А ось цей гігант має ім`я Давид, він з Тернополя і йому 9 місяців. Котик уже набрав пристойну вагу – 6 з половиною кілограм.

– Любить поїсти і поспати, – каже господарка. – Зовсім не агресивний, а тихий і спокійний, любить людей. Ми уже вдруге беремо участь у подібних конкурсах. І він займає призові місця.

Під час виставки, окрім змагання порід, також проводили кумедні конкурси — визначали найтовстішого кота, найдовшого хвоста тощо, пише “20 хвилин”.

 

На Тернопільщині автомобіль в’їхав у гужову підводу. П’яний та травмований фірман втік із лікарні

Як тернопільські абітурієнти складатимуть ЗНО з англійської мови