Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі мандариновий ажіотаж. Тернополяни масово купують цей фрукт

Сезон мандарин – у розпалі. Ці фрукти нині у Тернополі продають ледь не на кожному кроці. Ціна теж частково знизилася. Вартують мандарини від двадцяти семи до тридцяти п’яти гривень за кілограм. Проте лікарі застерігають: окрім користі ці фрукти можуть принести багато неприємностей організму.

Мандарини залишаються улюбленими фруктами дітей і дорослих. Вони багаті вітамінами, мають здатність підвищувати імунітет, проте можуть викликати алергію, а також ускладнювати процес травлення,- розповідає лікар-дієтолог Ірина Боровик. Мандарини принесуть користь організму, коли вони якісні. Небезпека може бути у вживанні мандарин з перевищеним вмістом нітратів, а також пошкоджених фруктів.

«Варто обирати цілі, свіжі, спілі мандарини. Якщо вони трохи підгнилі, їх не варто їсти. Оскільки організм отримає більше шкоди, ніж користі. Також вживання мандарин має бути в міру. Особливо це стосується дітей», – додає пані Ірина.

Тернополянам радять купувати мандарини у перевірених продавців. Також варто запитувати документи про якість продукції, пише “ЗЗ”.

У Тернополі рекордною кількістю голосів прийняли бюджет розвитку та оновлення

У Тернополі в центрі збили дівчину. Вона уже повідомила про свій стан