Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі діє електронна система оплати проїзду (фото, відео)

У Тернополі за проїзд в маршрутці та тролейбусі вже можна розплатитися Картою тернополянина чи електронним квитком.

Тролейбуси та маршрутки Тернополя вже обладнані пристроями для сканування соціальних карток. Проте в більшості жителів міста таких карток немає, – передає Медіатор.

Водій 23-го маршруту Ярослав Городинський каже, пристроями для сканування «Соціальних карток тернополянина» уже користуються пасажири.

– Якщо клієнт має свою карточку тернополянина, я включаю і проводжу карточкою, якщо ні, – то платять готівкою, я використовую свою картку і видаю чек, – каже водій.

З другого січня запроваджують диференційований тариф. За проїзд платитимуть дорожче не всі.

– Якщо тернополянин розраховуватиметься готівкою, то буде 5 гривень в автобусах і 4 гривні в тролейбусах. Якщо буде електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» зрозуміло, що діятиме тариф такий як сьогодні – 3 гривні в тролейбусі та 4 гривні в автобусі, – зазначив начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міської ради Ігор Мединський.

В управлінні транспорту наголошують, ще є час, щоб заповнити анкети-заяви на виготовляння «Соціальної карти тернополянина». Інакше доведеться платити на гривню більше навіть пільговим категоріям.

На Тернопільщині поблизу колії знайшли тіло чоловіка

Карта тернополянина та електронний квиток: де можна поповнити? (список)