Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі дітей воїнів АТО безкоштовно навчають англійській мові

У Тернополі відкрили курси англійської мови, де безкоштовно навчають дітей воїнів АТО.

«Вивчаємо граматику, а також нові слова, читаємо тексти. Проводимо заняття і в ігровій формі. Діти все вільніше почуваються, не соромляться спілкуватися, готові співпрацювати», – розповідає вчителька англійської мови Олександра Липа.

«На заняттях говоримо англійською, вивчаємо скоромовки та багато нових слів. Відколи почав ходити на ці курси, в школі отримую кращі оцінки. Раніше з англійської мови мав 8-9 балів, а зараз 10 і навіть  інколи 11», – розповідає учасник проекту Костянтин Дранівський.

Безкоштовні курси англійської разом із дітьми відвідують і батьки, серед них – Ірина Онуфрієва. Чоловік пані Ірини служив у зоні АТО, на даний час він демобілізований.

«Заняття дуже цікаві. У школі граматики з англійської мови нас не вчили. Тому зараз я стикнулася з такою проблемою: коли допомагаю дитині підготувати завдання з англійської мови, вивчення слів і переклад успішно вдаються, а граматика – ні. Мій чоловік повідомив, що є такі курси, і ми одразу зголосилися. Почала ходити разом з дитиною. Ще жодного разу не пропустили заняття», – розповідає Ірина Онуфрієва.

«Цей проект дає можливість не тільки покращити свої знання з англійської мови, а також познайомитися, поспілкуватися між собою. Адже події, що відбуваються на сході України, об’єднують нас усіх. Для цієї категорії дітей потрібна особлива увага і піклування. Хочу наголосити, що безкоштовні курси англійської мови – це не єдиний проект, який проводимо для діток воїнів АТО. Кілька днів тому відбулося дуже гарне свято до Дня Святого Миколая, взяли участь у ньому 120 дітей. Упродовж 2017 року наша міська партійна організація провела дуже багато заходів. Ми долучалися до відправки дітей учасників АТО на відпочинок та оздоровлення в Європу, а також  до заходів, які відбулися у військовій  частині 44-ї бригади, Національної гвардії. Для наших воїнів найголовніше – це увага. Бо зараз армія значно потужніша, ніж два роки тому. Сьогодні військовослужбовці забезпечені, але ніщо не зможе замінити сімейного затишку й опіки. Тому намагаємося зробити все, аби наші воїни і їхні родини відчували увагу і піклування», – зазначає Віктор Шумада.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Правоохоронці затримали підозрювану у крадіжці жінку

Як правильно зустріти Новий рік: актуальні поради для тернополян (фото)