Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Протистояння тижня: мешканці “Дружби” у мороз захищалися від сумнівної забудови (фото – відео)

Поруч з палацом культури “Березіль” останні тижні “палають” серйозні пристрасті. З однієї сторони, мешканці сусідніх будинків категорично виступають проти будівництва багатоквартирного будинку(разом з культурно-мистецьким центром) на території закріпленій за палацом культури. З іншої – інвестор проекту прагне почати підготовчі будівельні роботи. Градус напруги – дуже високий. Гарячі дискусії часом переходять межу дозволеного. Ніхто не хоче поступатися.

У неділю, 3 грудня, відбувся черговий раунд протистояння. Мешканці прилеглих до ПК “Березіль” будинків зібрались, щоб обговорити ситуацію із незаконною забудовою палацу культури. Подробиці конфлікту розповідає інтернет-видання.

За інформацією видання, кілька днів тому представник забудовника запевнив  в присутності депутатів міськради та очільника міської поліції Гаврилюка, що допоки вирішуватиметься питання законності даного проекту, жодних робіт проводитись не буде. Але одразу після цієї зустрічі і була встановлена огорожа, у зв’язку з чим відбулись зіткнення мешканців сусідніх будинків із особами, котрі, час від часу, «охороняють» об’єкт від протестуючих.

На цей раз, не дивлячись на негоду, людей зібралось набагато більше, ніж на минулі пікети. Спочатку представник забудовника спробував пояснити людям логіку дій своїх керівників, мовляв, «все добре і нічого не відбувається», та на людей його слова враження не справили. Люди відійшли у бік і розпочали збори.

Активісти обговорили подальші кроки щодо звернень у суди, проведення пікетів і трохи згодом рушили до самого об’єкту. Та як з’ясувалось, його огорожу вже охороняли особи спортивної зовнішності. Люди почали соромити хлопців, закликати їх відійти в бік, щоб не спричинити бійку, адже більшою мірою серед протестувальників були жінки. Та молодики, сором’язливо відвертаючись від фотокамер, продовжували стояти.

Наявність “супротиву” зупинилав наміри людей валити огорожу, а ще трохи згодом, на місце прибули нацгвардійці, котрі стали ланцюгом між сторонами конфлікту. Третім “шаром” цього “пирога” стали поліцейські, котрі прибули після нацгвардійців і вишикувались перед ними.

Зазначимо, що увесь цей час з людьми спілкувався представник забудовника. Чоловік пояснив, що людям не має чого переживати – жодних робіт на даний момент на об’єкті не проводиться. За його словами, поки не прийде роз’яснення з міськради щодо законності забудови, ніхто нічого робити не буде. Також він запевнив, що у разі скасування рішення міськради, його фірма відновить усе, що було зруйновано в процесі робіт.

Почались локальні суперечки, які намагався “гасити” спікер будівельної фірми. Протистояння триває…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Політерно

«Мрія» витратить на оновлення парку техніки $36,5 млн за 3 роки

Як “копи” у Тернополі штовхали автомобілі (ФОТО)