Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Руслан Ткаленко не зумів реалізувати себе у гонці переслідування

Чоловіча гонка переслідування була не менш видовищною. Від України в ній взяв участь, на жаль, лише один Руслан Ткаленко, вийшовши аж 60-им.

“Зіркою” гонки став Йоханнес Бо, який вже з перших секунд намагався закріпити своє лідерство, зокрема випереджаючи титулованого Мартена Фуркада. Так, на першій стрільбі Бо “відтарабанив” трохи більше ніж за 20 секунд (до того ж “чисто”). Хоч Фуркад теж закрив усі мішені з п’яти, проте на трасу вийшов з відставанням у 28 секунд.

Українець Ткаленко, на жаль, пішов на три штрафні кола.

На другу стрільбу Бо прийшов, маючи гандекап майже у півхвилини. Висока швидкість не завадила йому знову відпрацювати чисто. Фуркад показав меншу швидкострільність, хоч і закрив всі мішені. Відставання тепер збільшилося до 36,8 секунди.

Перед підходом до другого вогневого рубежа Руслан Ткаленко програвав більше чотирьох хвилин. На щастя, українець зумів закрити всі мішені чисто.

Зазначу, що на колі Фуркад поступився швидкістю Бо, збільшивши відставання до 39 секунд.

Першу “стійку” Бо “відтарабанив” на відмінно як за показником влучності, так і швидкості. Легендарний Фуркад припустився однієї помилки, що відкинуло його аж на 1:01.6 хвилини. Тактичним противником Мартена став російський біатлоніст Антон Шипулін, відстаючи від свого “вічного” суперника на секунду.

Ткаленко стійку відпрацював знову “чисто”. Якби не завал на першій стрільбі, в українця були б усі шанси пробитися до залікової зони.

Йоханнес Бо прийшов на останній вогневий рубіж із гандекапом більш ніж у хвилину, що варто двом штрафним колам. Попри це на стійці норвежець знову відпрацював “чисто”, ставши круглим відмінником. Мартен Фуркад разом з Антоном Шипуліним пішли на коло штрафу.

Руслан Ткаленко останню стрільбу закрив з семи пострілів.

Переможцем гонки став Йоханнес Бо, другу сходинку посів титулований Мартен Фуркад, тоді як “бронзу” виборов росіянин Антон Шипулін.

Руслан Ткаленко посів лише 56-у позицію.

Христина Слота

У Тернополі продовжують торгувати напівмертвими тваринами (фото, відео)

На Тернопільщині поховали бійця АТО, який загинув у ДТП