Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Перед Новим роком у Тернополі спад пошуку працівників

Відносний спад у пошуку працівників на ринку праці в Тернополі та області можна побачити перед новорічно-різдвяними святами. Так, на популярному сайті work.ua за попередній тиждень було розміщено всього 308 вакансій.

Попри спад пошуку аж ніяк не змінилася ситуація з працівниками. Так, за категоріями роботодавці найбільше потребують: продаж та закупівлі – 141 вакансія, роздрібна торгівля – 109, сфера обслуговування – 101, робітничі спеціальності – 96. Як бачимо, перед святами найбільше шукають продавців, офіціантів, барменів тощо. Найменше у цей час потребують у такі категорії: нерухомість – 6, шоу-бізнес та юриспруденція – по 2, страхування – 1 вакансія.

Рейтинг “Топ-30 вакансій” виглядає так:

Зауважу, що цього тижня трійку лідерів займають вакансії сфери продаж – продавець-консультант (80), менеджер з продажу (65) та торговий представник (38).

Новорічне диво не трапилося й із заробітними платами. Тут показник цілком сталий вже кілька місяців: найбільше все ще готові платити робітникам та продавцям – від 4200 до 12000 грн, дещо менше працівникам сфери обслуговування – до 8000 грн + “чайові”.

У групі “Шукаю роботу Тернопіль” шукають спеціалістів ІТ сфери, менеджерів контакт-центру, посудомийниць-прибиральниць, працівників для виготовлення сувенірної продукції. Також збільшилася кількість вакансій у сферу обслуговування та пропозицій з підробітком для студентів.

Залежно від посади, роботодавці обіцяють платити від 5000 гривень щомісяця.

Христина Слота

В тернопільських магазинах торгують небезпечними хлопавками (фото)

Депутати проголосували за нову міську медичну реформу