Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину насувається ще більша негода

Сьогодні Тернопільщину “накрив” снігопад. Проте, як попереджають синоптики, це тільки початок.

Вже від завтра, впродовж двох діб, у вівторок та середу 20-21 грудня, синоптики прогнозують значне погіршення погодних умов. Очікується, що на території Тернопільської області перебуватиме циклон, центр якого на даний час знаходиться в сусідній до України Білорусі.

Що ж стосується сьогоднішньої дати, то до кінця доби Тернопільщину місцями «накриють» незначні снігові опади.

– До кінця цієї доби на території області спостерігатиметься поривчастий вітер від 15- до 18 метрів за секунду. Температура повітря – від 2 до 8 градусів морозу. Протягом двох діб, 20 і 21 грудня, Тернопільщина знаходитиметься під дією циклону, центр якого зараз знаходиться в Білорусі. Загалом, в ці дні прогнозуємо: поривчастий вітер від 15 – до 20 м/с; температуру повітря вночі від -4– до -9 градусів, а в день – від 0 до -5 градусів; ожеледицю на дорогах, – розповідає начальник Тернопільського обласного центру з гідрометеорології Степан Софінський.

Вже у п’ятницю та суботу, 22-23 грудня, на зміну циклону з Білорусі прийде інший – зі Скандинавії. Порівняно з попереднім, він «принесе» незначне потепління, проте, збільшиться кількість опадів:

– На 22-23 число погодні умови зміняться. Область буде під дією циклону, який знаходиться над Скандинавією. Також в ці дні проходитимуть атмосферні фронти. Ми очікуємо помірний сніг; пориви вітру 7-12 м/с, а місцями – 15-20 м/с; хуртовини. На дорогах спостерігатиметься ожеледиця, а температура повітря вночі становитиме 1–6 градусів морозу, вдень – від 0 до -5.В цю неділю, 24 грудня,  істотних опадів не очікуємо, в ночі температура від 0 – до 5 градусів морозу, в день температура триматиметься близько 0, – продовжує Степан Софінський.

Вже наступного тижня фахівці центру гідрометеорології прогнозують незначне підвищення температури. Очікується, що стовпчики градусників удень показуватимуть невелику плюсову температура, а вночі – поділка не сягне нижче нуля. Щоправда, в окремі дні проходитимуть атмосферні фронти, під час яких вночі випадатимуть сніг та мокрий сніг.

У зв’язку з прогнозованим погіршенням погодних умов, сьогодні, у вівторок 19 грудня, в стінах Тернопільської обласної державної адміністрації відбулась скайп-нарада з головами районних рад та начальниками структур і управлінь різних спецслужб краю. Під час цієї робочої зустрічі тернопільські чиновники обговорили стан готовності автомобільних доріг та відповідних установ області до зимового періоду. Про деталі наради читайте згодом.

Джерело: Сорока

В центрі Тернополя розвернуло тролейбус (фото)

На Новий рік тернополянам піднімуть вартість проїзду в громадському транспорті (відео)