Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відома тернопільська музикантка створює неймовірні новорічні прикраси (фото)

Талановита людина талановита у всьому. Саме так можна сказати про нашу сьогоднішню героїню Ольгу Чіркову.

Майже всі знають її як талановиту музикантку, солістку гурту “Ті, що падають вгору”, проте дівчина неймовірно малює та створює прикраси ручної роботи, зокрема іграшки на ялинку, сережки, кулони, сумки тощо.

– Що Вас надихнуло на створення новорічних прикрас?

– Новорічні прикраси завжди були для мене найпривабливішим видом прикладного мистецтва. Це не просто красива річ, це – настрій, своєрідна історія, певний дух свята, нового року. Я дуже люблю прикрашати будинок до зимових свят, влаштовувати святкову атмосферу, своєрідне новорічне диво. Тому бажання творити щось власноруч було присутнє завжди, однак лише зараз втілилося у життя.

До того ж, довший час я пропрацювала на фабриці ялинкових прикрас і мала нагоду бачити весь процес творення зсередини, а деякі етапи навчилася виконувати бездоганно. Хоча, мушу сказати, що на це пішло багато “крові й поту” (сміється), але захват від новорічних сюжетів нікуди не зник, а навпаки, тільки підсилився.

Ще однією позитивною складовою є те, що така робота дуже заспокоює. Коли ти зосереджуєшся над річчю – невеликою лампочкою, чи медаликом – на якій буде намальована ціла історія, то геть чисто забуваєшся про зовнішній світ. У той момент у тебе свій світ і своя реальність.

– Які матеріали використовуєте для створення цієї краси?

– Максимально доступні. Все залежить від того, що саме я створюю. Своєрідною базою можна вважати акрилові фарби та лак, адже тільки ними я розмальовую та закріплюю вже нанесене зображення. З іншими проблем теж немає. Для новорічних прикрас використовую лампочки, для сережок та кулонів – дерево, джут, для сумок – переважно саржу, трикотаж чи якусь іншу тканину, яка гарно тримає фарбу.

Насправді, використовувати можна все, що є під руками. Головне – це мати бажання і фантазію.

– Як довго триває процес виготовлення однієї іграшки? З чого він починається?

– Процес починається з ідеї, з розробки композиції, а потім іде вже саме створення – малювання та лакування. Потім я думаю над оформленням і упакуванням.

Деколи доводиться попередньо робити ескіз, особливо, коли це складніше зображення. Велику увагу я звертаю і на саме оформлення, тобто подачу прикраси, адже це теж мистецтво, над створенням якого, подеколи, варто мізкувати куди довше, аніж над самою прикрасою.

– Проводите майстер-класи?

– Ще не доводилось, але, мабуть, один буде скоро. Хочу зробити майстер-клас для діток, адже саме вони найбільше радіють новорічним святам та Різдву. Хочу подарувати їм частинку казки та навчити творити її самотужки.

– Де ви знаходите час, адже Ви ще лідер гурту?

– З часом, звичайно, проблема. Було б добре, якби доба мала хоча б ще раз так, проте, на жаль… Намагаюся якось викроїти час для всього, але не встигаю втілити у життя всі бажання, то ж роблю це поступово. Хоча ви навіть не уявляєте, як деколи хочеться зробити все і негайно. Маю у планах деякі проекти, до яких поки ще не дійшли руки.

– Які ще маєте хобі, окрім музики та виготовлення прикрас?

– Я ще працюю, попри все це, повний робочий день арт-директором кафе, тож мені не сумно. А ще я мама чудової дівчинки. А хобі у мене нема. Треба якесь собі знайти, а то ще почну нудьгувати.

– Ви говорили про власні проекти. Про що вони?

– Цього літа я зробила серію сумок. Вони виявилися досить популярними, проте через деякі обставини я не змогла продовжити їх виготовлення. Весною планую відновити цю роботу. Можливо, почну виготовляти ще деяку продукцію, однак про неї я поки не хочу говорити.

– І на останок, що б Ви порадили людям, які хочуть, проте не наважуються почати робити аналогічні речі?

– Не варто боятися і думати, що хтось це може засудити. Робіть те, що хочете, робіть те, що любите, адже це ваше життя і саме вам воно повинно приносити задоволення. Головне – це почати, зробити перший крок.

Христина Слота

Тернопільським школярам загрожують наркотики

У Тернополі знову запрацювала снігова гармата (відео)