Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Влада Тернопільщини готується до боротьби зі снігопадом

Різке погіршення погодних умов у зв’язку з снігопадами стали головною темою скайп-наради, яку провели керівники Тернопільської області.

Під час наради про підготовку у кожному з напрямків доповіли начальник Тернопільського обласного центру з Гідрометеорології Степан Софінський, начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Віктор Маслей, головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Володимир Хемій, начальник безпеки дорожнього руху області Андрій Петрук, начальник Управління Укртрансбезпеки в області Ігор Табака.
Уточнено перелік сил та засобів, котрі можуть бути задіяні до ліквідації можливих наслідків стихії. У межах Тернопільської області планується залучити 2 267 осіб та 473 одиниці техніки. Відповідно, доручення патрульній поліції – здійснити перевірку технічних засобів на предмет їхньої придатності до ліквідації наслідків потенційних стихійних явищ. До процесу ліквідації також можна буде залучити понад 100 одиниць снігорозчисної техніки, 43 грейдери, 14 бульдозерів, 39 пересувних електростанцій та техніку, яка може використовуватися як тягачі – 43 одиниці. Крім того, є 5 пунктів обігріву на базі транспортних засобів державної служби надзвичайних ситуацій і не менше 23 пунктів обігріву, палаток в місцях можливого потенційного блокування дороги внаслідок заметів.
Голова Тернопільської ОДА звернув увагу керівників відповідних служб на ділянки доріг в районі Бучача, села Хмелівка Теребовлянського району, Бережан та об’їзної Тернополя, Кременця та об’їзної Збаража, в районі села Чернихівці, де як првило, у негоду ускладнене просування транспортних засобів.

В Івано-Франківську затримали злодія-рецидивіста зі сходу, який обкрадав офіси в Тернополі

Секта «кашкетників» мала свого пророка. Відкриття релігієзнавців