Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі нова нестача робочих кадрів

Цього тижня у Тернополі й області бум вакансій так і не припинився. За минулих сім днів на сайті work.ua було розміщено 485 вакансій з територіальною прив’язкою.

Не сильно ситуація змінилася й за кількістю затребуваних робітників. Так, у пошуку за категоріями вже звичними лідерами є: продаж та закупівля – 162 вакансії, роздрібна торгівля – 141, робочі спеціальності, виробництво – 134, сфера обслуговування – 118. Значно послабила позиції категорія транспорт та автобізнес – лише 75 вакансій із попередніми сто. Найменше роботодавці потребують у категорії: нерухомість – 6, культура, музика, шоу-бізнес – 3, юриспруденція – 2, страхування – 1.

У рейтингу посад лідером несподівано стала вакансія “консультант в шоу-рум” – аж 86 пропозицій. Подальші топові місця займають вже звичні нам менеджери з продаж, продавці та інші представники торгівлі.

Що стосується заробітних плат, то і тут немає суттєвих змін. До лідерів – менеджерам з продаж та представникам робітничих спеціальностей – приєдналися помічник веб-програміста та автокранівник. Їм усім роботодавці пропонують від 4200 до 12000 гривень щомісяця. Бухгалтерам, офіціантам, медсестрам та кредитним експертам пропонують до 8000 гривень.

У групі “Шукаю роботу Тернопіль” ситуація на ринку праці виглядає дещо по-іншому. Тут роботодавці за минулий тиждень шукали: кухаря, сервісного інженера, продавця, шліфувальника, офіціанта-бармена. Зарплата та умови праці не розголошувалися.

Також багато пропозицій для/від студентів та людей, що шукають додатковий заробіток.

Христина Слота

Краса і легенди дивовижного водоспаду “Дівочі сльози” (фото)

У Тернополі поліцейські будуть змушені пройти тестування