Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські громади отримають більше грошей

Громади часто виділяють гроші на те, щоб розвивати невеличкі, але дуже потрібні проекти на місцях. Тепер вони будуть виділяти ще більше.

Держава надає підтримку об’єднаним територіальним громадам, зокрема у питаннях відновлення та розбудови інфраструктури їхніх територій, передає oda.te.

Так, для 36-ти об’єднаних територіальних громад Тернопільської області  у державному бюджеті на 2017 рік передбачено 115491,2 тисяч гривень субвенції на розвиток інфраструктури, у тому числі за рахунок коштів загального фонду державного бюджету (38497,3 тисяч гривень) та за рахунок спеціального фонду державного бюджету (76993,9 тисяч гривень). Нагадаємо, реформа децентралізації передбачає створення фінансово незалежних громад, які матимуть змогу самостійно на належному рівні утримувати школи, дитячі садки, амбулаторії, будинки культури, дороги, іншими словами децентралізація – це шлях до підвищення якості життя мешканців кожного села, селища чи міста.

З метою ефективного використання коштів, обласною державною адміністрацією підготовлено та надано позитивні висновки по 177 проектних заявках, які відповідають напрямкам використання субвенції, на проекти вартістю 128,949 млн гривень, з яких 114,240 млн гривень кошти субвенції, що складає 98,92 % від загальнообласного обсягу. За оперативною інформацією, комісією при Мінрегіоні розглянуто та погоджено можливість реалізації 174 проектів вартістю 128,496 млн гривень, у тому числі 113,950 млн гривень за рахунок субвенції, що складає 98,66 % від загального обсягу. Відповідно до календарного плану на казначейські рахунки надійшли субвенційні кошти в обсязі 102,653 млн гривень (88,8%), з яких освоєно 48,209 млн гривень, або 41,74 %.
На даний час практично завершили освоєння субвенції Новосільська сільська рада Підволочиського району, Гримайлівська селищна рада Гусятинського району, Трибухівська сільська рада Бучацького району. Завершують освоєння виділених коштів Великогаївська сільська рада Тернопільського району – 75, Коропецька селищна рада Монастириського району – 70 %, Підволочиська селищна рада Підволочиського району – 65 %. У той же час згідно даних Головного управління Державної казначейської служби України у Тернопільській області ще не здійснили видатки за рахунок субвенції Лопушненська сільська рада Кременецького району, Озерянська сільська рада Борщівського району, Почаївська міська рада Кременецького району.
Із 174 проектів, які планується реалізувати в поточному році об’єднаними територіальними громадами, 118 – об’єкти будівництва, реконструкції та капітальні ремонти будівель і споруд, 31 – ремонти вулиць, доріг, тротуарів та об’єкти благоустрою, 18 – закупівля техніки та обладнання для комунальних підприємств, 4 – розроблення проектної документації. Загальний обсяг виконаних робіт по об’єктах будівництва складає понад 60 %.

Тернополяни масово хворіють

На Тернопільщині в посилці солдату знайшли наркотики