Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині зафіксовано понад 200 випадків кору

Хвороба не згасає, а навпаки, прогресує дуже швидко. На Тернопільщині вже виявили понад 200 випадків.

Захворювання на кір в Тернопільській області не йде на спад, а навпаки зростає. Зокрема,  медики вже зафіксували 200 випадки. Наголошують, що найчастіше це вірусне захворювання спостерігається у дитячих колективах. Аби зменшити подальший спалах, медики радять вакцинуватися, власне, складна епідемічна ситуація пов’язана з  саме з недостатнім її рівнем, пише Липа.

Найбільше хворих на кір виявили у Тернополі і Тернопільському районі, хоча поодинокі випадки захворювання спостерігаються по всій території області.

«Ситуація щодо захворюваності на кір залишається неблагополучною. На жаль, ми далі продовжуємо відмічати тенденцію щодо збільшення кількості хворих. Станом на останній тиждень зафіксовано 206 випадків захворюваності. І на жаль, спалахи захворюваності в нас далі реєструються. Тільки у Тернополі було виявлено 8 спалахів. Тож наше прохання – не уникайте вакцинації», – відзначає завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань «Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України» Марія Павельєва.

Тернополянам розповіли, як вберегти дітей в мережі

На Тернопільщині не хочуть йти в армію: не дорахувались 150 чоловіків