Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

МОЗ зменшило об’єм продуктів для харчування у школах

kids eating healthy food at home or kindergarten

Відтепер тернопільські школярі будуть вимушені їсти менше. Згідно з новими стандартами МОЗ, об’єм калорій треба зменшити на 15%.

kids eating healthy food at home or kindergarten

Як передає Терен, рекомендовану кількість калорій для дітей і підлітків зменшили. Зміни норм харчування МОЗ затвердив вперше за 18 років, пише 112.ua з посиланням на Держпродспоживслужбу Тож калорійність харчування на добу знизили дітям і підліткам на 15%. Їм рекомендують їсти більше білків і менше жирів, вуглеводів, а особливо солодкого.

Дієтологи по різному сприйняли такі зміни у харчуванні дітей. Одні фахівці вважають, що старі дитячі норми відповідали рекомендаціям ВООЗ. А інші вважають, що сучасні діти менш активні, тому калорійність урізана обґрунтовано. Дієтологи відзначили, що дані рекомендації загального характеру, оскільки дітям, які відвідують спортивні секції, потрібно більше калорій, ніж дітям з меншими фізичними навантаженнями.

– МОЗ пояснює такі зміни тим, що нові норми більш збалансовані й корисні для здоров’я. Зниження калорійності раціону дітей відомство пояснює тим, що старі норми харчування застаріли і були завищеними щодо вживання вуглеводів. Що провокувало у дітей надмірну вагу й ожиріння. Підліткам же рекомендується вживати більше білкової їжі для кращого зростання і нарощування м’язової маси, – йдеться в повідомленні.

У той же час згідно відповідного указу також збільшили кількість білків і зменшили кількість вуглеводів у раціоні дорослих. Дорослим рекомендують також знизити кількість вуглеводів, але водночас збільшити кількість жирів та білків. Рекомендації розробили згідно вікових категорій та груп фізичної активності.

Тернополян застерігають через погіршення погодних умов

Олег Барна знову прославився(відео)