Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З 1 січня на польському кордоні зникнуть черги?

Напередодні Нового Року Президент України підписав схвалений Верховною Радою закон щодо нових правил безмитного ввезення товарів в Україну.

Експерти прогнозують, що їх запровадження ускладнить роботу численних інтеренет-магазинів, що торгують іноземною продукцією та зупинить так званий «човниковий» бізнес жителів прикордонних територій. Останнє може істотно зменшити черги на пунктах пропуску на україно-польському кордоні, оскільки жителі прикордонних територій втратять джерело промислу.
Інформація про підписання закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році з’явилася на сайті Верховної Ради.
Як писав ZAXID.NET, Рада обмежила безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць за ціною до 150 євро кожна.
Українці зможуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, що були відсутні в країні більше 24 годин і в’їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються — ввезти товари можна буде на суму до 50 євро.
До слова, обмеження існувало і раніше — 150 євро була вартість однієї посилки, але кількість відправлень не обмежувалася.

Останній день року буде з дощем та сильним вітром

На ринках Тернополя передноворічний ажіотаж