Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Призовна компанія «Осінь-2017» завершена: на Тернопільщині хлопців уже не братимуть до армії

В Україні завершилась призовна кампанія «Осінь-2017», особливістю якої є додатковий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

У ході проведення осінньої призовної кампанії протягом жовтня-листопада поточного року на строкову військову службу були призвані громадяни України чоловічої статі 1997-1990 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за виключенням зони проведення антитерористичної операції.

Сотні чоловіків котрі поповнили армійські лави у цей період заступлять на охорону стратегічно важливих об’єктів ЗСУ.

Військовими комісаріатами України було призвано та направлено до військ (сил) — 12 460 осіб, у тому числі до Збройних Сил України — 8 360, Національної гвардії України — 3 500, Державної спеціальної служби транспорту — 600, тобто військові комісаріати виконали державне завдання на 100%.

Основним завданням під час проведення призову, як і раніше, було недопущення зниження якісної характеристики призовників, які направлялися на комплектування військ (сил). Відповідно до вимог чинного законодавства призов громадян України на строкову військову службу проводився на підставі рішень районних (міських) призовних комісій. На укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань відправлялися призовники, придатні за станом здоров’я, рівнем освіти та морально-діловими якостями.

Процес комплектування частин та з’єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправки, а головною запорукою успішного проведення цьогорічного призову стала злагодженість дій усіх відповідальних за призов посадових осіб та нагляд громадськості. Проте проблеми з тими, хто уникає строкової служби у війську не бракує.

За ухиляння від обов’язкової служби у війську світить термін ув’язнення – до трьох років.

У Тернополі зранку “копи” бігали за трьома чоловіками

На Тернопільщині чоловік побив жінку до смерті