Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Небачена негода: Закарпаття заливає водою (фото, відео)

На Закарпатті через сильну повінь масово евакуйовують жителів.

У Закарпатській області через потужну повінь вже евакуйовані 146 чоловік з 40 житлових будинків.

Сталося підтоплення 1987 гектарів сільгоспугідь, 49 підвальних приміщень, перелив через автодорожнє полотно семи ділянок протяжністю 1470 метрів, зруйновано два автомобільних і один пішохідний мости місцевого значення.

Як повідомляють в Закарпатській ОДА, води ринули на територію села. Через прорив дамби підтоплені городи і господарські будівлі, а також 22 житлових будинки.

Силами підрозділів ГСЧС України в Закарпатській області та басейнового управління водних ресурсів річки Тиса здійснюється відкачка води, нарощування гребенів дамб (вже нарощено 500 метрів і викладено 850 мішків з піском), евакуація населення, майна і худоби. Для ліквідації наслідків негоди залучено понад півтисячі людей з числа рятувальників, співробітників водного господарства та поліції, близько 50 одиниць техніки, 10 мотопомп та 17 насосних станцій.

Роботи по ліквідації наслідків поводку тривають.

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль повідомляє, що вода в річці Латориці не досягає всього 60 см до історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року і все ще продовжує прибувати. До вечора історичний максимум може бути досягнутий.

«Запас дамби є до 1 метра, тому, сподіваємося, обійдеться без серйозних наслідків. Про надзвичайну ситуацію попереджені наші сусіди в Угорщині та Словаччині, куди прямує паводкова хвиля», — зазначив губернатор.

Через різке підняття води у верхів’ях Латориці паводкова хвиля пошкодила бетонний міст у високогірному селі Котельниця Воловецького району. На протилежному березі залишаються 64 житлові будинки.

«Оскільки автомобільний рух туди зараз заблокований, люди переходять із берега на берег по кладці», — йдеться в повідомленні.

У Тернополі на Злуки чергова аварія (фото)

У Тернополі повернуть гроші за субсидії