Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителька Тернопільщини стала жертвою шахраїв

У Тернополі пенсіонерка довірилася невідомим і втратила круглу суму грошей. Про це повідомляють правоохоронці.

Близько 1600 гривень зняла невідома особа з банківського рахунку. Саме таке повідомлення надійшло на лінію «102» Тернопільського відділу поліції. Про подію повідомила 64-річна місцева мешканка.

Жінка стала черговою жертвою псевдопрацівника фінансової установи. Зловмисник увійшовши в довіру до краяни дізнався всі персональні дані, аби вчити протиправне. За допомогою отриманої інформації, пройдисвіт без проблем зняв залишок на електронному гаманці. Сума 1600 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Працівники поліції вкотре наголошують краянам про правила безпеки, за допомогою яких ви зможете вберегти свої кошти від рук телефонних аферистів.

Пам’ятайте:

  • Працівники банку не телефонують клієнтам, щоб дізнатися інформацію про пароль та особисті дані. У разі такої ситуації і коли названий працівник дзвонить зі звичайного номера мобільного телефону, завершуйте розмову і передзвоніть за номером банку.
  • Ніколи не повідомляйте свої персональні дані (ПІН-код, номер картки, CVVномер, слово-пароль карти). Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку.
  • Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщено в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.
  • Не носити ПІН-код в гаманці або в мобільному телефоні (смартфоні)
  • Підключити СМС-банкінг, який повідомляє про операції по картковому рахунку
  • У мережі Інтернет здійснювати перерахування грошей виключно за допомогою знайомих вам ресурсів.
  • Користуючись банкоматом, перевірити, чи немає там сторонніх предметів, накладок.

У разі якщо ви стали жертвою телефонних злодіїв, одразу телефонуйте в поліцію.

Відомий тернопільський співак став науковцем

У скільки тернополянам обійдеться новорічний стіл (відео)