Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юлія Тимошенко: Країні потрібні докорінно інший бюджет та інша влада

Запропонований владою Порошенка-Гройсмана проект Державного бюджету на 2018 рік – це бюджет корупції та офшорів.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила сьогодні журналістам у кулуарах Верховної Ради.

Вона наголосила на тому, що Україні наразі потрібні докорінно інший бюджет та інша влада.

«Це бюджет корупції й офшорів. А чинний президент та його оточення сьогодні є уособленням тіньової економіки, корупції, виведення грошей в офшори», – сказала політик.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що в проекті держбюджету закладений ВВП у валютному перерахунку вдвічі менший, ніж у 2008 році, коли вона очолювала уряд: «Це свідчить про тотальне згортання економіки».

Лідер «Батьківщини» констатувала, що наслідком падіння ВВП також стало зменшення у валютному перерахунку, щонайменше вдвічі, пенсій та зарплат бюджетникам.

«А зарплати керівників окремих державних корпорацій в сотні разів більші, ніж у лікарів і вчителів. Зокрема, керівник «Нафтогазу» отримає зарплату у 200 разів більшу, ніж головний лікар у лікарні. Уявляєте ці пропорції? Пенсійний фонд утричі менший за суму, яку треба віддати на виплату зовнішніх боргів. Водночас на утримання президента та депутатів заплановано вдесятеро більше коштів, аніж на лікування онкохворих дітей. Це – бюджет розрухи та бюджет несправедливості!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Політик також розповіла, що фракція «Батьківщина» запропонувала до урядового проекту Державного бюджету на 2018 рік зміни та пропозиції, однак жодна поправка не була врахована.

Окрім цього, у парламенті давно вже зареєстровані законопроекти «Батьківщини» про основи грошово-кредитної політики, мікрокредитування малого та середнього бізнесу, новий Податковий кодекс, деофшоризацію економіки, які свідомо не виносяться керівництвом ВР на розгляд до сесійної зали.

«Батьківщина» розробила й віддала цьому уряду та президенту фактично новий бюджет України. Ми хочемо, щоб навіть ця влада, якщо вона вже сьогодні веде країну, дала людям щастя. Але жодна поправка з наших законопроектів не врахована, не враховані закони про деофшоризацію. Це бюджет, який продовжує погану традицію трьох останніх бюджетів зі згортання економіки та зниження рівня життя людей. І тому країні потрібен докорінно інший бюджет та докорінно інша влада», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Поліція Тернопільщини знайшла водія, який біля цвинтаря залишив вмирати чоловіка

Верховна Рада ухвалила ще одну “реформу” на селі