Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через двох кролів житель Тернопільщини може втратити три роки життя

Чоловіка посадили в тюрму через крадіжку. За двох кролів жителя Тернопільщини ув’язнили на три роки.

Вкрав їх з господарства приватного помешкання у Бережанах.  Причому,  одного кроля чоловіка продав, а другого мав намір з’їсти – забив, але  його випадково з’їв собака.
Загалом, збитків злодій своїм вчинком завдав жінці  на 600 грн. Про це йдеться у вироку Бережанського районного суду від 25 жовтня 2017, пише “20 хвилин”.

Суд визнав чоловіка  винуватим у крадіжці – ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» та дав 3 роки 1 місяць тюрми. Причому, до покарання  суд частково приєднав невідбуте покарання за вироком суду від 2010 – сидів за «Умисне тяжке тілесне ушкодження», додавши до нового вироку лише один місяць тюрми.

Сама ж історія з кролями трапилась у лютому 2017. Як пояснив підсудний Андрій М. у суді, побачивши на господарстві кролів, вирішив вкрасти. Близько 21.00 зайшов на чуже подвір’я, підійшов до кліток із кролями, відчинив засув на одній з кліток й витягнув білого кроля, якого сховав під куртку.  Потім відчинив засув на другій клітці й витягнув з неї другого кроля, якого також сховав під куртку.  При цьому третій кріль втік з клітки і він його не ловив та залишив бігати по подвір’ю. Викрадене приніс додому і наступного дня продав білого кроля знайомому за 200,00 гривень, а другого кроля забив для споживання, але його випадково з’їв собака. Отримані гроші він витратив на продукти. Мовляв, оскільки це відбувалося взимку, підзаробітків не було, бракувало коштів на харчування. Потерпіла ж не відразу кинулась бити на сполох. Мовляв, вранці  прокинулась і побачила, що по подвір’ї бігає кріль, а у клітках не дорахувалась двох вухатих. Втім хвіртка в огорожі була закрита, засуви на клітках – теж, тому в поліцію не зверталась. А наприкінці березня дізналась від одного із жителів міста, що підсудний продав  йому її кроля. Та сказав їй, що треба написати заяву у поліцію, тоді поверне їй тварину.

Однак у суді жінка заявила, що жодних претензій до обвинуваченого вона не має та просила його взагалі не карати і волі не позбавляти. Збитки, сказала, їй відшкодовано. Наразі вирок законної сили ще не набрав. Апеляцію сторони можуть подати протягом 30 днів з дня його проголошення.

Світлана Гривас

Смертельна аварія на Тернопільщині: водій буса збив на смерть чоловіка, який стояв біля машини (ФОТО)

Люк Бессон у фільмі використав українську символіку (фото, відео)