Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільську лікарню завезли нове обладнання для новонароджених

Обладнання для новонароджених з малою вагою та тих, хто народився раніше терміну, завезли до тернопільської лікарні. Цей апарат дозволить діткам з труднощами дихати.

Апарат дихальної підтримки “Неопаф” для маловагових новонароджених дітей з дихальними розладами  з’явився у Тернопільському обласному перинатальному центрі “Мати і дитина”, передає 0352.

Це вже другий апарат, що передали цьому медичному закладу благодійники. Подібних у місті та області поки що нема. Хоча потреба в них – нагальна, кажуть медики, адже з допомогою “Неопафа” у передчасно народжених дітей, що мають проблеми із диханням, є значно більше шансів на життя.

Цей малюк народився сьогодні, кілька годин медики відчайдушно боролись за його життя, зараз все добре, стан дитини – стабільний. Для медичного персоналу Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати і дитина” порятунок життів маленьких людей – звичне явище. Бувають дні, коли вони приймають по кілька передчасних пологів.

70% недоношених дітей з’являються на світ у цьому медичному закладі. А загалом на Тернопільщині в рік 350-400 жінок з різних причин народжують передчасно. Відтепер у перинатальному центрі у недоношених дітей зявилось більше шансів на порятунок.

Тернопільського школяра правоохоронці спіймали з наркотиками

Тернополянка напилась настільки, що впала зі сходів