Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільському виші обговорили спільні питання для України та Африки

Круглий стіл за темою “Співробітництво України та країн Африки” провели у ТНЕУ. На зустрічі, яка за словами присутніх, закінчилась позитивно, обговорили майбутні перспективи розвитку країн.

Організаторами заходу виступили Тернопільський національний економічний університет, Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати, ГО «Стратегічні інноваційні студії», передає rovesnyk.

Учасники поставили за мету обговорити можливості активізації співпраці України з країнами Африки в умовах посилення глобальних викликів та формування спільного бачення вирішення проблем їхньої взаємної інтеграції в соціально-економічний та освітній простір.

Підсумком роботи учасників круглого столу стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Тернопільським національним економічним університетом та ГО «Африканська Рада в Україні».

Учасники заходу позитивно оцінили його роботу та окреслили перспективні вектори співробітництва. Разом з тим, залишається низька дискусійних питань.

Чому країни Африки та Україна вразливі до зовнішніх викликів? Чи зможуть ці країни у майбутньому змінити траєкторію свого розвитку? Чи залишаться вони сировинним доповненням для економічно розвинених країн і плацдармом для реалізації їхніх інтересів? Чи зможе Україна використати взаємну економічну та освітню інтеграцію з країнами Африки для свого розвитку? Саме ці напрями і стануть предметом обговорення на наступних Африканських читаннях.

У Нью-Йорку затримали авантюриста з України, який займався криптовалютою

На Тернопільщині латифундисти несуть збитки через браконьєрство