Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі з’явиться ще одна унікальна “вулична” картина (фото, відео)

Вже зовсім скоро в Тернополі завершиться робота над створенням вуличної картини. 

Замість обдертої, старої стіни – картина. Місяць тому на стіні паркану відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради з’явився стінопис у біло рожевих тонах. На ньому зображений фасад тернопільського замку та сходи – фонтан “Сльози Гронського”. Працівники відділу кажуть, створили таку красу за їхньої ініціативи.

Стінопис або мурал – це різновид монументального і декоративного малярства, що виконується безпосередньо на стіні або на штукатурці. У Тернополі результат такої творчості можна побачити на мурованій огорожі відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради. Працівники розповідають, ще недавно на тому місці була стара, пошкоджена стіна. Щоб зробити її кращою, вирішили розмалювати.

– Дуже вдячний, хочу передати велику подяку Наталі Форгель і її мамі, які своєю творчістю створили таку композицію, яка, з їхніх слів називається мурал – це творчість на мурах, скажемо так. Композиція в такому завершеному стані, яка вона зараз є. Вона в кольорах не буде виглядати так як є. Це мистецтво, яке дійсно потребує для того, щоб люди про нього знали, – розповідає начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик.

Поряд із краєвидами Тернополя на муралі – цитата Михайла Грушевського: “Завдяки історичній пам’яті, людина стає особистістю, народ – нацією, країна-державою”.

Стінопис, про який йде мова, з’явився близько місяця тому. Він став не лише окрасою старої мурованої огорожі, а й поповнив ряди схожих картин міста. Адже неподалік відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради знаходиться колишня в’язниця НКВД – зараз Тернопільський обласний історико-меморіальний музей політичних в’язнів. Більше року фасад будинку прикращає патріотичне зображення із українським прапором, гаслами та елементами історичних битв.

Тернополяни жаліються на новий двоповерховий поїзд

У дівчини вкрали телефон, за який вона ще не виплатила кредит