Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі закінчують ремонт кардіоцентру, де робитимуть унікальні операції на серці

Приємна новина чекає на тернополян і жителів інших регіонів країни. Скоро в нашому місті робитимуть унікальні операції на відкритому серці.

Щоб провести складні операції на серці, зокрема пересадку серцевого клапана, операції на відкритому серці, встановлення стентів, тернополянам не доведеться їхати у сусідні області. Проводитимуть їх у кардіоцентрі на базі КЗ ТОР “Тернопільська університетська лікарня”.

Нагадаємо, за статистикою за минулий рік майже 700 осіб з хворобами серця померли дорогою до місця діагностування. Тож, аби не допустити подібного у майбутньому, майже 21 млн грн виділено для створення сучасного кардіоцентру.

Начальник департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук зазначає, ремонтні роботи на стадії завершення. Лікарів-анастезіологів і кардіохірургів підготували завчасно. Також тернополян готові підтримати спеціалісти з клініки Амосова і клініки серця Тудорова.

– Щоб відкрити кардіоцентр, нам необхідна кардіореанімація, – каже Володимир Богайчук. – Існуюча в університетській лікарні реанімація не підходить, тож ми робимо все для того, аби запрацювала нова. Залишилось доробити ремонт в приміщенні, операційні готові, вже стоїть ангіограф для стентування і зараз ми закупляємо ще один для відкритої кардіохірургії за державні кошти за 25 млн.

Нещодавно до нас приїжджав головний анестезіолог України, який заявив, що в нас буде найкраща реанімація і приймально-діагностичне відділення на рівні обласної лікарні. Також з першого грудня працювати в лікарні готовий кардіохірург із Одеси, який свого часу піднімав там кардіохірургію, уродженець Чорткова Роман Лелика.

– Окрім кардіовідділення там буде ще відділення політравм, де нададуть весь комплекс послуг невідкладної хірургічної допомоги, – каже голова облради Віктор Овчарук. – Тобто потерпілу у ДТП людину з політравмою від переломів до травм голови і серця оперуватимуть в одному приміщенні. Ми маємо потужну підтримку та матеріальну допомогу колег зі Швейцарії. Зокрема нам подарували апарат штучного кровообігу, який коштує 6 млн грн. Якщо все складеться добре, відкрити тернопільський обласний кардіоцентр плануємо в грудні цього року.

Джерело: “20 хвилин”

У Тернополі два кавказці наробили «шороху» (фото)

Жителька Тернопільщини віддала більше 5 тис. грн за меблі і «залишилася з носом»