Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відчутно впали ціни на овочі та фрукти

Ще нещодавно тернополяни жалілись на високі ціна на овочі та фрукти на місцевих ринках. Вони досягли свого рекорду, але тепер почали стрімко дешевшати. На разі, помідори стали дешевше на 20%. Подорожчали тільки огірки.

Овочі та фрукти у Тернополі подешевшали за останній тиждень, передає 0352. Цвітна капуста зменшилась у ціні на 50%, помідори 18-20%. У чому причина і чого чекати далі?

Кілька тижнів тому ціни на овочі і фрукти на тернопільських ринках інтенсивно зростали і вже в середині жовтня досягли рекордно високих показників. Це дуже негативно вплинуло на продаж товару, тому вже в останній тиждень жовтня продавці вимушені були знижувати ціни, розповідає продавець овочів та фруктів пані Оксана.

Найстрімкіше падала ціна на цвітну капусту, яка за тиждень подешевшала майже на 50%. Станом на сьогодні, на гуртових ринках країни капусту пропонують за ціною 5-8 грн за кг. У порівнянні з минулим роком, цвітна капуста в Тернополі подешевшала майже в 2 рази. На 18-20% також знизились у ціні помідори, які сьогодні на ринку Тернополя пропонуються за ціною 20 грн/кг.

– Помідора – така ціна була на них, трохи завелика. Для наших людей, для нашого кошелька, шо люди мають ту пенсію, ту зарплату, то вона дійсно завелика була, – розказує продавець фруктів та овочів Оксана Волянська.

А от ціни на огірки, за словами пані Оксани, підвищились з 30-35 грн/кг до 50-55 грн/кг.

Ще активніше падали ціни на вітчизняні фрукти. Яблуко впродовж місяця знов подешевшало на 20%, більшість його сортів сьогодні можна купити по 9-11 грн/кг, груша стала дешевшою на 16% і сьогодні пропонується по 15-18 грн/кг. Виноград не змінився в ціні, а от слива продовжувала дорожчати. Цього тижня ціна на сливу в Тернополі зросла на 15% і перебуває на рівні 15-17 грн/кг.

Ціни будуть коливатися в залежності від сезонних розпродажів.

Через прикру хворобу дитина не може повноцінно розвиватися

У Тернополі почали масово обрізати дерева