Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Укравтодор” розглядає варіант будівництва платної автомагістралі на Тернопільщині

“Укравтодор” розглядає варіант будівництва в перспективі платної автомагістралі Львів-Тернопіль.

Про це в інтерв’ю ЦТС розповів в.о. глави Держагентства автомобільних доріг України Славомир Новак, передає mmr.net.ua.

Відповідаючи на питання про плани будівництва концесійних доріг, С. Новак назвав дорогу Львів-Тернопіль в числі інших потенційних проектів. “В даний час проводимо капітальний ремонт дороги Київ-Біла Церква. В майбутньому – це буде альтернативна безкоштовна дорога для концесійної. Ми опрацьовуємо питання рентабельності для потенційного інвестора. Також Львів-Краковець, Львів – кордон з Угорщиною (там є різні ділянки), Львів -Тернопіль”, – поінформував керівник” Укравтодору”.

Він також зазначив, що розглядається варіант будівництва платної дороги Одеса-Рені, але немає впевненості в зацікавленості інвесторів за даним проектом.

“Ми повинні розвивати основні коридори Одеса-Київ, Одеса-Львів і далі до кордону в ЄС. Цей проект будемо здійснювати в наступному році”, – зазначив С. Новак.

При цьому, він акцентував увагу на тому, що для будівництва платних доріг потрібні законодавчі зміни: “Нам потрібно внести зміни в Закон про концесії. Спільно з транспортним комітетом парламенту ми підготували ці зміни і подали для розгляду депутатами. Сподіваюся, до кінця року закон буде розглянуто – інакше привернути інвесторів буде дуже складно “.

Нагадаємо, що в минулому році повідомлялося, що Кабмін розглядає проект будівництва платної об’їзної автодороги навколо Тернополя на умовах концесії.

Пізніше Славомир Новак заявив, що першою платною автодорогою в Україні може стати автобан Київ – Біла-Церква. В “Укравтодорі” вже порахували, що будівництво нової 50-кілометрової дороги обійдеться в 300 млн доларів. Інвестор зможе стягувати плату за проїзд протягом 25 років, після чого дорога стане державною і безкоштовною.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, в свою чергу, заявляв, що будівництво пілотних концесійних доріг, використання яких буде передбачати плату за проїзд почнеться в 2019 році. “Сподіваємося, що пілотними будуть концесійні дороги Львів-Краковець і Київ-Умань, це буде складовою автобану, який з’єднає Балтійське і Чорне море, так званий Go Highway з Гданська до Одеси”, – сказав міністр.

На Тернопільщині кавказці намагались обікрасти чоловіка

“Біометричний ажіотаж” на Тернопільщині пішов на спад