Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські інваліди мають вищі шанси знайти роботу

Зазначають, що на разі тернопільські інваліди мають більші шанси знайти роботу. Більша половина, 330 людей мають роботу. Ще 276 – безробітні.

В інформаційних секторах для роботодавців розміщено резюме інвалідів, передає soroka.
Також, у всіх об’єднаних територіальних громадах області діють інформаційні кутки служби зайнятості, у 12 ОТГ облаштовано робочі місця для представників центрів зайнятості, які у визначені дні надають відповідні консультації жителям громад, у тому числі й особам з обмеженою працездатністю. Фахівці центрів зайнятості разом із соціальними партнерами організовують виїзні інформаційно-консультаційні дистанційні майданчики в громадах.
Протягом січня-жовтня 2017 року послугами центрів зайнятості Тернопілля користались 953 особи з обмеженою працездатністю.
Упродовж 10 місяців 2017-го роботодавці пропонували інвалідам 334 вакансії або на 1,5% більше у порівнянні із цим же періодом 2016 року. На 1 листопада 2017-го актуальними були 154 вільних робочих місця для інвалідів (у 2016 році – 117).
330 осіб згаданої категорії працевлаштовано за направленнями БЦЗ, з них 276 осіб зі статусом безробітного. Одному безробітному з інвалідністю виплачено одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.
За сприянням служби зайнятості області 105 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання. 54 інваліди брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
На 01.11.2017 301-ній безробітній особі з обмеженими фізичними можливостями продовжується пошук підходящої роботи.
Також, за 10 місяців 2017 року послугами центрів зайнятості Тернопільської області скористались 44демобілізовані учасники АТО, які мають інвалідність. З них за направленнями базових центрів зайнятості працевлаштовано 4 особи, в тому числі 1 атовцеві виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. На 1 листопада 2017-го 15 колишнім воїнам-інвалідам надаються послуги щодо сприяння у працевлаштуванні.

Тернопіль може «постаріти» ще на кілька десятків років

У Тернополі запрацює Фабрика святого Миколая