Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, скільки на Тернопільщині контрабандистів

Тернопільські митники за цей рік зробили непогану роботу та склали близько 150 адміністративних протоколів. Люди мають сплатити у штрафах 2,5 млн.грн.

Протягом 9 місяців цього року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 149 адміністративних протоколів про порушення митних правил на загальну суму 5,1 млн гривень. Вилучено предмети правопорушення у 9 справах попередньою вартістю 160,3 тис. гривень, передає vkursi.

Серед порушень – переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата, дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів.

Митницею розглянуто 101 справу про порушення митних правил і винесено постанови про притягнення до відповідальності винних осіб із застосуванням штрафів на загальну суму майже 2,5 млн гривень.

За результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку у січні-жовтні від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до бюджету перераховано 568,1 тис. гривень.

Як повідомляють в прес-службі ДФС області, до суду передано 40 справ на 5,1 млн гривень. Судом винесено 20 постанов про накладення стягнення на суму майже 3,1 млн грн, в тому числі із застосуванням конфіскації товарів.

   Від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами суду до Державного бюджету України перераховано 375,1 тис. гривень. 

За неправдивий виклик тернополянин отримав штраф

Тернопільський молокозавод притягнули до відповідальності за забруднення вод