Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині поменшає бруду: фермерів змусять очищати дороги

Аграрії, що регулярно возять цукровий буряк тепер мають мити дороги. Активісти Тернопільщини вже давно просили владу втрутитися, адже через фермерів дороги перетворюються на непроїзну смугу бруду. 

Влада, активісти та небайдужі жителі області змусили фермерів, котрі возять цукровий буряк, укласти договір з підрядною організацією, що здійснює обслуговування даної дороги, на очистку від навезеного болота, щоб уникнути можливих ДТП на дорогах області. Про це повідомляє kurkul.

Через транспортування агропідприємствами цукрового буряка, дорога міжнародного  значення Стрий-Тернопіль-Вінниця-Кропивницький-Знам’янка у Козівському районі перетворилася на суцільне болото.

Очільник Козівщини визнає, що робота Козівського цукрового заводу та забезпечення його сировиною є надважливим завданням для району. Але аграріям потрібно також думати про безпеку дорожнього руху та життя людей.

«Аргументи сільгоспвиробника — якнайшвидше доставити буряк на переробку, не зважаючи на стан доріг. Та на першому плані має бути безпека дорожнього руху, життя людей, що їдуть цією дорогою»,— заявив голова Козівської  РДА Василь Вітровий.

Також, активісти оголосили про початок флешмобу. Вони ділитися відео та фото матеріалами про труднощі на дорозі, спричинені вивозом урожаю цукрового буряку з полів.

На Тернопільщині триває спецоперація кіберполіції

Гордість краю: сумлінні студенти з Тернополя отримають матеріальну винагороду